Hur du skapar en YouTube-kanal i 9 enkla steg

Så du vill bli en YouTube-stjärna? Då har du kommit till rätt ställe! Att skapa en framgångsrik YouTube-kanal kräver tid, ansträngning och en hel del tålamod. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig.


Följ våra 9 enkla steg och du kommer att ha din alldeles egna kanal igång på nolltid!

Skapa din Youtube-kanal

1. Välj din nisch

Vad ska du göra videor om? Detta är förmodligen det viktigaste steget, så ta dig tid och fundera noga på vad du brinner för. När du väl har bestämt dig för ett ämne ska du hålla dig till det! Konsekvens är nyckeln när det gäller att bygga upp en publik på YouTube.


2. Välj ett catchy namn för din kanal

Något som får folk att vilja prenumerera. Brainstorm med vänner eller familj tills du hittar det perfekta namnet.


3. Skapa ditt konto och din profil

Ladda upp en bild på dig själv eller något som representerar din kanal (t.ex. en logotyp) som profilbild. Fyll i resten av din profilinformation, inklusive en beskrivning av vad tittarna kan förvänta sig av dina videor.


4. Börja skapa bra innehåll!

Det är detta som folk kommer att lyssna på, så se till att dina videor är underhållande, informativa eller både och! Planera varje video innan du börjar filma för att säkerställa en smidig process och en professionell slutprodukt.


5. Optimera dina videor för SEO

Använd nyckelord i din titel och beskrivning så att folk lätt kan hitta dina videor när de söker efter ämnen som är relaterade till ditt innehåll


6. Främja din kanal på sociala medier och andra kanaler

Ju fler ställen där människor kan hitta dina videor, desto bättre! Använd Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat och alla andra plattformar du är aktiv på för att dela dina videor med så många som möjligt


7. Interagera med dina tittare och bygg upp en gemenskap

Ta dig tid att svara på kommentarer till dina videor - människor kommer att uppskatta att känna att de är en del av en gemenskap kring ditt innehåll. Håll live streams eller frågesporter för att ytterligare engagera dig med tittarna och få feedback om vilka typer av videor de vill se från dig i framtiden


8. Samarbeta med andra YouTubers

Att samarbeta med andra kreatörer är ett bra sätt att få exponering för båda parter - och det är dessutom bara roligt! Hitta några YouTubers som skapar liknande innehåll som du och kontakta dem om du vill göra en samarbetsvideo . Se bara till att du väljer någon som har en liknande publik som du, så att ni båda kan dra nytta av samarbetet.


9. Fortsätt!

De mest framgångsrika YouTube-kanalerna är de som ständigt producerar nytt innehåll över tid. Om du fortsätter och fortsätter att lägga ut bra videor kommer folk så småningom att börja lägga märke till det. Och innan du vet ordet av kan du vara på god väg att bli nästa stora YouTube-sensation!


Att skapa en framgångsrik YouTube-kanal kräver tid, ansträngning, tålamod... och att du följer våra 9 enkla steg! Genom att välja klokt när du väljer din nisch, använda SEO-metoder, marknadsföra dig via sociala medier, bygga upp en gemenskap bland dina tittare, samarbeta med andra YouTubers och vara konsekvent med ditt innehåll kan du också bli en YouTube-stjärna! Vad väntar du på? Gå ut och filma!

Populärt

Har du en talang för att skriva och en passion...

Passiv inkomst är ett utmärkt sätt att...

Om du vill nå ekonomisk framgång...