Hur du skriver och publicerar en e-bok på Amazon KDP

Har du någonsin velat bli en publicerad författare? Nu kan du bli det! Med Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) kan vem som helst skriva och publicera en e-bok, helt gratis! Och du behöver inte ha någon förläggare eller agent för att göra det.


I det här inlägget ska jag visa dig hur du skriver och publicerar din egen e-bok på Amazon KDP. Nu sätter vi igång!

Skapa din e-bok steg för steg

Välj ett ämne för din e-bok

Det första steget i att skriva och publicera din e-bok är att välja ett ämne. Det kan vara vad som helst som du brinner för och har kunskap om. Om du till exempel gillar att laga mat kan du skriva en e-bok om dina favoritrecept. Eller om du gillar fitness kan du skriva en e-bok om träning hemma med minimal utrustning. Möjligheterna är oändliga!


Gör lite efterforskningar och börja skriva

När du har valt ett ämne för din e-bok är det dags att göra lite research och börja skriva! Du kan använda vilket ordbehandlingsprogram som helst för att skriva din e-bok - jag gillar att använda Google Docs eftersom det är gratis och enkelt att använda. När du skriver, tänk på att din e-bok bör vara cirka 3 000-5 000 ord lång. Det kan tyckas vara mycket, men kom ihåg att folk bara kommer att läsa din e-bok om den är informativ och engagerande.


Formatera din e-bok för publicering

Nästa steg är att formatera din e-bok för publicering på Amazon KDP. Du måste skapa en omslagsbild för din bok (du kan hitta gratis mallar på nätet) och spara din bok som en PDF-fil. När du har gjort detta är du redo att publicera!


Logga in eller skapa ett konto på Amazon KDP

Gå till kdp.amazon.com och logga in eller skapa ett konto om du inte redan har gjort det. Klicka sedan på "Add New Title" (Lägg till en ny titel) och följ anvisningarna för att ladda upp ditt bokomslag och din PDF-fil. Se till att fylla i all nödvändig information om din bok (titel, beskrivning, nyckelord osv.) så att folk kan hitta den när de söker på Amazon.


Publicera din e-bok!

När du har laddat upp dina bokfiler och fyllt i all nödvändig information är allt som återstår att göra att trycka på "publicera"-knappen! Grattis - du är nu en publicerad författare! När din bok är live på Amazon, marknadsför den via sociala medier och andra kanaler så att folk vet att den finns och köper den! Tack för att du läste; jag hoppas att detta har inspirerat dig att skriva och publicera din egen e-bok!


Så där har du det - en steg-för-steg-guide för att skriva och publicera en e-bok på Amazon KDP. Genom att följa dessa enkla steg kan vem som helst bli en publicerad författare! Så vad väntar du på? Kom igång idag!

Populärt

Har du en talang för att skriva och en passion...

Passiv inkomst är ett utmärkt sätt att...

Om du vill nå ekonomisk framgång...